Jarige Job Dag

Jarige Job Dag, jij helpt toch ook mee? 

Niet iedere verjaardag is een feest

Want wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Schermafbeelding 2015-09-11 om 10.57.34Schermafbeelding 2015-09-11 om 10.58.29

Ieder kind recht op een verjaardag!

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. Omdat nog niemand ervoor zorgt dat ieder kind normaal kan trakteren op school gaat Stichting Jarige Job dat doen. De Stichting wil er zeker van zijn dat die ouders ondersteund worden die dat het meest nodig hebben en heeft daarom gekozen voor samenwerking met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren.

Geen doos, geen verjaardag

Ouders krijgen in de week dat hun kind jarig is behalve hun voedselpakket ook een Jarige Job box mee. De Jarige Job box is aan de buitenkant een hele gewone kartonnen doos, maar de inhoud ervan bezorgt vele kinderen een leuke verjaardag. De kinderen weten niet van het bestaan van Jarige Job af waardoor het echt de ouders zijn die hun kinderen een mooie verjaardag bezorgen. De verjaardag wordt dus voor het hele gezin weer een feestdag.

Inhoud box

  • Kado, Lekkers voor thuis (worstjes, drinken, snoepzak)
  • 30 traktaties voor in de klas en voor de meester of juf
  • Versiering voor Thuis
  • Cake, Slagroom, glazuur, kaarsjes voor op de cake